blog

Φιλάρετος Μπούκης – αθλητής ορεινού τρεξίματος – συνέντευξη

filaretos-boukis-oreino-treximo-synenteuxi

”Στόχος μου να τερματίσω και να απολαύσω όλη αυτήν την απίστευτη εμπειρία.”

Πήραμε συνέντευξη από τον αθλητή ορεινού τρεξίματος Φιλάρετο Μπούκη και πραγματικά μπορούμε να πούμε ότι ήταν μια πολύ ευχάριστη επικοινωνία για εμάς. Παρακάτω θα καταλάβετε γιατί το λέμε αυτό.

vibramsola.gr: Αγαπητέ Φιλάρετε, αρχικά να σε ευχαριστήσουμε για τον χρόνο που μας διαθέτεις. Γνωρίζουμε ότι είσαι ένας σπουδαίος αθλητής ορεινού τρεξίματος, όμως θέλουμε να μάθουμε λίγα πράγματα για σένα, για το ξεκίνημά σου.

Φιλάρετος Μπούκης: Είμαι αθλητής ορεινού τρεξίματος. Η ενασχόληση μου με το τρέξιμο ήρθε πριν από 5 χρόνια περίπου.
Στην αρχή ξεκίνησα τελείως μόνος μου να κάνω κάποιες προπονήσεις στο βουνό και στην άσφαλτο. Έπειτα από κάποιους μήνες προετοιμασία, αποφάσισα να πάρω μέρος στον πρώτο μου αγώνα.  Συγκεκριμένα ήταν ο Κένταυρος Ultra Marathon και κατάφερα να τερματίσω με επιτυχία.

Καθώς συνέχισα να προπονούμε με τον ίδιο τρόπο, συμμετείχα σε διάφορους αγώνες ανεξαρτήτως χιλιομέτρων.

vibramsola.gr: Τι ήταν αυτό που θα έλεγες ότι σε βοήθησε να βελτιωθείς σας αθλητής πια;

Φιλάρετος Μπούκης: Κατάλαβα ότι χρειάζομαι μια βοήθεια από ανθρώπους ειδικούς, με γνώσεις πάνω στο ορεινό τρέξιμο. Έτσι, τον Οκτώβριο του 2019 αποφάσισα να με αναλάβει κάποιος που να έχει εμπειρία στο χώρο του ορεινού τρεξίματος. Επέλεξα τον καλύτερο για μένα πάνω στην προπονητική. Συγκεκριμένα αναφέρομαι σε ένα σπουδαίο άνθρωπο, αθλητή και προπονητή, τον Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο.

Τον ίδιο μήνα βέβαια ξεκίνησε και συνεργασία μου με την ομάδα του Tihio Race Team.

Το μεγαλύτερο ευχαριστώ το οφείλω στον προπονητή μου Konstantinos Giannopoulos που με την υπομονή του και την επιμονή του με καθοδήγησε με τον καλύτερο τρόπο να φτάσω σ' αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα. Η συμβολή του και η παρουσία του στους περισσότερους κεντρικούς σταθμούς ήταν δύναμη για μένα. Στον τερματισμό όμως ελπίζω να τον έκανα υπερήφανο. Ευχαριστώ από καρδιάς για όλα.

ΕΞΕΛΙΞΗ

Φιλάρετος Μπούκης: Έτσι μετά από μια προετοιμασία 8 μηνών, αποφάσισα να κάνω τον πρώτο μου αγώνα για το 2020 ο οποίος ήταν ο Olympus Mythical Trail. Στον αγώνα αυτό, όχι μόνο κατάφερα να ανέβω στο βάθρο με την κατάκτηση της τρίτης θέσης στη γενική κατάταξη, αλλά κατάφερα επίσης, να ρίξω κατά 4 ώρες σχεδόν το προσωπικό μου χρόνο από τον αγώνα του 2019 .

vibramsola.gr: Γνωρίζοντας την πορεία σου από εκεί και μετά, καταλαβαίνουμε ότι αυτός ο αγώνας ήταν ένα πολύ καλό ξεκίνημα για εσένα.

Φιλάρετος Μπούκης: Ναι ακριβώς, ήταν ένα καλό ξεκίνημα για εμένα, διότι το συγκεκριμένο έτος κατάφερα να ανέβω άλλες δύο φορές σε βάθρο στους αγώνες Ultra Ursa Trail – 3 Ultra summits Tihio Race.  Και έπειτα ξεκίνησε μία ανοδική πορεία για εμένα από τότε.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

vibramsola.gr: Πες μας λίγα λόγια για τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείς.

Φιλάρετος Μπούκης:  Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιώ στις προπονήσεις, αλλά και στους αγώνες είναι τα κατάλληλα ρούχα και τα σωστά παπούτσια με ειδικές σόλες για το αντίστοιχο έδαφος.

vibramsola.gr: Γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι έχεις δοκιμάσει την αλλαγή σόλας στα παπούτσια σου. Πες μας τα συμπεράσματά σου.

Φιλάρετος Μπούκης:  Έχω δοκιμάσει την αλλαγή σόλας στα παπούτσια που χρησιμοποιώ στο ορεινό τρέξιμο, τα συμπεράσματά μου είναι εξαιρετικά. Οι σόλες παρέχουν μέγιστη πρόσφυση στο έδαφος και αυτό είναι που με ενδιαφέρει, γιατί έτσι μπορώ να έχω ασφάλεια στο τρέξιμο. Παράλληλα έχω και άνεση, αλλά και εξοικονόμηση δυνάμεων.

Ωστόσο, θα ήθελα να αναφερθώ κυρίως σε μια αλλαγή σόλας που κάναμε. Δεν γνώριζα πριν ότι μπορούσα να μετατρέψω τα παλιά μου παπούτσια του ορεινού τρεξίματος, σε παπούτσια για άσφαλτο.

Κάναμε μαζί και αυτή την αλλαγή σόλας, με την σόλα Vibram Speedstar, και έχω ενθουσιαστεί. Την χρησιμοποίησα σε αγώνα στην άσφαλτο και με έβγαλε ασπροπρόσωπο, καθώς έχει ασυναγώνιστη πρόσφυση σε βρεγμένες και στεγνές επιφάνειες, ενώ παράλληλα είναι εξαιρετικά ανθεκτική.

ΣΤΟΧΟΙ & ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

vibramsola.gr: Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι σου;

Φιλάρετος Μπούκης: Οι επόμενοι στόχοι μου είναι κάποιοι μεγάλοι αγώνες όπως, Sifnos Ultra Trail – Ultra Tihio Race.

vibramsola.gr: Ευχαριστούμε πολύ για την συνέντευξή μας.

Φιλάρετος Μπούκης: Κι εγώ θέλω να σας ευχαριστήσω πραγματικά για την ευκαιρία που μου δώσατε να μοιραστώ κάποια πράγματα μαζί σας και με τους αναγνώστες σας.

Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που με στηρίζουν σε όλες μου τις προσπάθειες. Και θέλω να αναφερθώ συγκεκριμένα στους Tihio Race Team wefit, born2run, your performance nutrition

Θα κλείσουμε αυτήν την συνέντευξη με τα οφέλη που αποκομίσαμε εμείς από αυτόν τον σπουδαίο άνθρωπο και αθλητή. Ενώ έχει κάνει επιτυχημένους αγώνες με πολλές πρωτιές, με μια ομάδα δυνατή που τον στηρίζει, με ωραίες συνεργασίες, παραμένει ένας άνθρωπος απλός και ταπεινός. Μας εντυπωσίασε πόσα ευχαριστώ έχει πει για όσους είναι δίπλα του. Προτιμά να προβάλει την ομάδα του παρά τον εαυτό του! Αυτό φαίνεται και με την φράση του με την οποία και ξεκινήσαμε, και νιώθω ότι είναι η καλύτερη φράση για να κλείσω τις δικές μου σκέψεις για τον Φιλάρετο Μπούκη: ”Στόχος μου να τερματίσω και να απολαύσω όλη αυτήν την απίστευτη εμπειρία.”

Ας είναι αυτή η απόλαυση της ”διαδρομής” στόχος για όλους μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *