leather care

Οδηγός Φροντίδας για Τσάντες Louis Vuitton.

Οδηγός Φροντίδας για Τσάντες Louis Vuitton.

Louis Vuitton τσάντα, αδιαμφισβήτητα ένα μοναδικό χειροποίητο απόκτημα συνώνυμο της κομψότητας και της πολυτέλειας. Είτε πρόκειται για τον εμβληματικό καμβά Μονόγραμμα είτε για τα κομψά μοτίβα Damier, η κατοχή μιας τσάντας Louis Vuitton δεν είναι απλώς μία δήλωση μόδας, είναι μία επένδυση που αξίζει φροντίδα.

Διαφορετικά Υλικά Τσαντών Louis Vuitton

Οι τσάντες Louis Vuitton κατασκευάζονται με διαφορετικά υλικά, το καθένα με μοναδικά χαρακτηριστικά και απαιτήσεις φροντίδας. Η κατανόηση του υλικού της τσάντας Louis Vuitton είναι το πρώτο βήμα για την αποτελεσματική συντήρηση.

1. Μονόγραμμα Καμβάς: Αυτός ο εμβληματικός καμβάς με επίστρωση είναι γνωστός για την ανθεκτικότητα και την αντοχή του στο νερό και τους λεκέδες. 
2. Damier Ebene και Damier Azur: Αυτά τα μοτίβα σκακιέρας, φτιαγμένα επίσης από επικαλυμμένο καμβά, έχουν τη γοητεία τους. 
3. Epi Leather: Αναγνωρισμένο για την ανάγλυφη εμφάνισή του, το δέρμα Epi απαιτεί απαλό καθαρισμό για να διατηρήσει τους μοναδικούς κόκκους του.
4. Δέρμα Vernis: Γυαλιστερό και εντυπωσιακό, το δέρμα Vernis είναι επιρρεπές σε γρατσουνιές και μεταφορά χρώματος. 
5. Δέρμα Taiga: Γνωστό για το λείο φινίρισμα του, χρειάζεται τακτική φροντίδα για να αποτρέψει το στέγνωμα και το ράγισμα.
6. Nomade Leather: Αυτό το φυσικό, ακατέργαστο δέρμα αναπτύσσει πατίνα με την πάροδο του χρόνου, αλλά είναι ευαίσθητο σε ζημιές από νερό και λεκέδες. Εάν πέσει νερό σκουπίστε αμέσως με ένα άχρωμο καθαρό πανί χωρίς χνούδι.

Σε αυτό το άρθρο θα ασχοληθούμε αναλυτικά με την φροντίδα μίας τσάντας Louis Vuitton από καμβά Μονόγραμμα  και καμβά Damier στο κύριο σώμα και δέρμα vacketta στις λεπτομέρειες και στις λαβές (χερούλια).

Louis Vuitton-bags-care-1

Monogram & Damier

Και τα δύο μοτίβα είναι πολύ γνωστά και αμέσως κατανοητά για την επωνυμία της τσάντας. Το σχέδιο του καμβά Damier εφευρέθηκε από τον Louis Vuitton και τον γιο του Georges Vuitton το 1888. Ενώ το Monogram σχεδιάστηκε από τον  Georges Vuitton το 1896 στην μνήμη του αείμνηστου πατέρα του.

Το μοτίβο Monogram σημαίνει, καινοτομία, ταξίδια, διαφορετικές κουλτούρες, ανθεκτικότητα, στιβαρότητα και γαλλική πολυτέλεια.

Φροντίδα Τσάντας Louis Vuitton

Το κύριο σώμα της τσάντας Monogram και Damier είναι από επικαλυμμένο καμβά. Είναι ένα αρκετά ανθεκτικό υλικό ωστόσο χρειάζεται προσοχή και ευγενικές κίνησης στην φροντίδα του.

  • Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό άχρωμο βαμβακερό πανί ή πανί από μικροΐνες, για να καθαρίσετε τυχόν σκόνη.
  • Απλώστε μικρή ποσότητα Coated Fabric Saphir Medaille D’or σε καθαρό πανί και εφαρμόστε την μόνο στο μέρος της τσάντας που είναι από επικαλυμμένο καμβά, δηλαδή μόνο στην επιφάνεια όπου υπάρχει μοτίβο. Κάντε απαλές κινήσεις χωρίς έντονο τρίψιμο. Σε σημείο όπου υπάρχει κάποιος λεκές πιέστε ελαφρώς. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία για ολόκληρη την επιφάνεια του καμβά. 
  • Για τα χερούλια και τα σημεία (λεπτομέρειες) στο σώμα της τσάντας όπου είναι από δέρμα, χρησιμοποιείστε Nappa Cream Saphir Medaille D’or. Σε καθαρό άχρωμο βαμβακερό πανί απλώστε μικρή ποσότητα κρέμας Nappa και εφαρμοστά την στο δέρμα. Ξεκινήστε από μία μη ορατή περιοχή.
  • Επαναλάβετε την διαδικασία μέχρι να ολοκληρώσετε όλα τα μέρη της τσάντας από δέρμα.

Το δέρμα της τσάντας, από το οποίο είναι φτιαγμένα τα χερούλια και λεπτομέρειες στο σώμα της, είναι Vachetta. Ένα δέρμα που αναπτύσσει μια ωραία πατίνα με την πάροδο του χρόνου, και δίνει στην τσάντα μας μια μοναδικότητα, δίνει το σημάδι μας στον χρόνο που περάσαμε μαζί της. Ωστόσο το δέρμα αυτό είναι επιρρεπές σε λεκέδες ιδιαίτερα όταν έρχεται σε επαφή με το νερό.

Εάν έρθει σε επαφή με νερό σκουπίστε αμέσως με ένα καθαρό άχρωμο πανί, με αυτό τον τρόπο το νερό δεν θα εμποτίσει το δέρμα και θα αποτραπεί η δημιουργία λεκέ.

Το Nappa Cream Saphir Medaille D’or σας το προτείνουμε σε αυτό το ιδιαίτερο δέρμα, διότι είναι ένα ελαφρύ προϊόν ειδικά φτιαγμένο για τόσο ιδιαίτερα δέρματα. Παρόμοια προϊόντα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λάδι και μπορούν να μαυρίσουν το δέρμα Vachetta της τσάντας Louis Vuitton.

Σωστή Αποθήκευση

Όταν δεν την χρησιμοποιείτε, αποθηκεύστε την τσάντα Louis Vuitton σε σκιερή, καλά αεριζόμενη τοποθεσία, μακριά από το ηλιακό φως και την υγρασία.  Ενδείκνυται να τοποθετείτε την τσάντα μέσα στην ειδική θήκη για να προστατεύεται από σκόνη και εκδορές. Κάτι ακόμη που μπορείτε να κάνετε είναι, αν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε την τσάντα Louis Vuitton μετά από πολύ καιρό, να τοποθετήσετε στο εσωτερικό της μία ποσότητα από καθαρό και μαλακό λευκό χαρτί, ή καθαρό λευκό πανί χωρίς χνούδι. Αυτό θα βοηθήσει ώστε η τσάντα να μη χάσει το σχήμα της. Προσοχή, δε χρειάζεται να την παραγεμίσετε.

Ακολουθώντας αυτόν τον απλό οδηγό φροντίδας για την τσάντα Louis Vuitton, μπορείτε να διατηρήσετε την τσάντα σας σαν καινούργια για πολλά χρόνια και να απολαύσετε την αισθητική αλλά και την λειτουργικότητα της.

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *