blog

Πρώτο Βήμα από τον Καναπέ στην Φύση

proto-bhma-apo-ton-kanape-sthn-fysh

Νιώθεις καθημερινά τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης; Μήπως σε καταβάλουν αισθήματα έντονου άγχους; Αν σε αυτά τα ερωτήματα απαντάς θετικά, τότε έχεις ανάγκη μια διέξοδο. Και αυτή είναι η φύση! Ίσως αρκετοί άνθρωποι δεν έχουν σκεφτεί ή δεν έχουν φανταστεί τον εαυτό τους μέσα σε αυτή. Επειδή θέλω να παρακινήσω περισσότερους ανθρώπους να σκεφτούν και αυτή τη διέξοδο, αποφάσισα να σας γράψω το παρακάτω άρθρο.

  • Γιατί έχουμε ανάγκη να βρεθούμε στη φύση;
  • Ποιο είναι το πρώτο βήμα από τον καναπέ στην φύση;
  • Χρειάζομαι εξοπλισμό για να ξεκινήσω τις πεζοπορίες;

Αν θέλεις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, συνέχισε να διαβάζεις το άρθρο μου.

Είμαι ο Αλέξανδρος Φραγκιαδάκης, λάτρης της φύσης, διαχειριστής του Cretan Mountains και προέρχομαι από ορειβατική οικογένεια.

Μήπως είσαι ο άνθρωπος που ενώ σκέφτεσαι να κάνεις μια εκδρομή, τελικά επιλέγεις να μείνεις στις ανέσεις της πόλης; Για παράδειγμα πηγαίνεις ξανά στην αγαπημένη σου καφετέρια ή σε ένα ωραίο εστιατόριο. Αν συμβαίνει αυτό, ξανασκέψου το καλύτερα. Εκεί έξω σε περιμένει κάτι μαγικό που μόλις το αντιληφθείς σίγουρα θα το επαναλάβεις! Πολύ απλά φαντάσου τον εαυτό σου στο φυσικό του περιβάλλον, καθώς θα διασχίζεις μονοπάτια δίπλα σε δάση και ποτάμια, ενώ ταυτόχρονα ακούς τους ήχους της φύσης. Σίγουρα κάπου εκεί θα ανακαλύψεις κάτι καινούριο για τον εαυτό σου καθώς η φύση έχει την πολυτέλεια να σε ηρεμεί, να σε κάνει να σκέφτεσαι καλύτερα και επιπλέον να σου χαρίζει ψυχική και σωματική αρμονία.

Με παρέα ή μόνος/η;

Μπορείς να κάνεις την εμπειρία σου στην φύση ακόμα πιο απολαυστική. Βρες μια όμορφη παρέα με φίλους ή την οικογένεια σου. Έτσι θα μπορείς να μοιραστείς μαζί τους ακόμα περισσότερες στιγμές ευτυχίας! Για εμένα, το να είσαι με παρέα είναι καλύτερο και βέβαια ακόμη πιο ασφαλές, ειδικά αν δεν γνωρίζεις τα μέρη.

Η εμπειρίες σου στην φύση θα σε κάνουν με τον καιρό θα ανακαλύψεις κάποιες πτυχές του εαυτού σου που ίσως δεν είχες καν φανταστεί. Σε κάθε περίπτωση, η φύση, μόνο καλό μπορεί να σου προσφέρει είτε είναι μια μικρή περιπλάνηση είτε μια ολόκληρη μέρα μέσα σε αυτή. Για αυτό λοιπόν αν το σκέφτεσαι, αλλά ποτέ δεν έχεις κάνει το πρώτο βήμα, ξεκίνα στο επόμενο ρεπό σου ή μετά τη δουλειά σου.

Πρακτικά Βήματα

Εξοπλήσου με τα απαραίτητα και βγες εκεί έξω να ανακαλύψεις τον κόσμο.

  • Αρχικά, ένας βασικός εξοπλισμός είναι να αγοράσεις ένα ζευγάρι ορειβατικά παπούτσια.  Μπορείς να διαλέξεις μέσα από τη μεγάλη γκάμα επιλογών. Προσδιόρισε την ποιότητα και την τιμή ανάλογα με την δυνατότητα σου.
  • Σε δεύτερη φάση, μπορείς να επενδύσεις σε ένα εργονομικό σακίδιο το οποίο θα σου προσφέρει άνεση κατά την πεζοπορία σου. Σιγά σιγά θα το οργανώσεις κατάλληλα ώστε να κάνεις ακόμα πιο απολαυστική την περιπλάνηση σου στη φύση.

Ποιος θα σε βοηθήσει

Ένας εύκολος τρόπος να ξεκινήσεις τις εξορμήσεις σου στην φύση με ασφάλεια είναι: πρώτον, να γραφτείς στον κοντινότερο ορειβατικό ή πεζοπορικό σύλλογο που υπάρχει στην περιοχή σου. Δεύτερον, να προτείνεις σε κάποιον κοντινό σου άνθρωπο, που ασχολείται ήδη, να σε πάρει μαζί του σε μια εξόρμηση στη φύση. Δοκίμασε το και θα σε ανταμείψει.

Α! και όταν τελειώσει η βόλτα σου θυμήσου να μαζέψεις τα σκουπίδια που ενδεχομένως θα προκύψουν. Για να μας σεβαστεί η φύση πρέπει να τη σεβαστούμε κι εμείς!

Αν σου άρεσε το άρθρο μου, αν σε έβαλε έστω σε μια σκέψη να κάνεις το πρώτο βήμα από τον καναπέ στην φύση, κοινοποίησε το για να παρακινήσεις κι εσύ άλλους!

Αρθρογράφος: Αλέξανδρος Φραγκιαδάκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *