leather care, Shoe Care

Δερμάτινη Σόλα – Οδηγός Φροντίδας

Δερμάτινη Σόλα - Οδηγός Φροντίδας

Δερμάτινη Σόλα – Οδηγός Φροντίδας

Ας δούμε αρχικά τι εννοούμε λέγοντας δερμάτινη σόλα, μιας και τα τελευταία χρόνια συναντούμε όλο και λιγότερα παπούτσια με δερμάτινη σόλα.

Τι είναι λοιπόν η δερμάτινη σόλα;

Με τον όρο δερμάτινη σόλα, αναφερόμαστε στην εξωτερική σόλα των παπουτσιών που είναι από δέρμα. Η μορφή της σόλα αυτής μπορεί να ποικίλει. Έτσι, οι δερμάτινες σόλες μπορεί να είναι πιο λεπτές ή πιο παχιές. Μπορεί, για παράδειγμα, να είναι μια φινετσάτη μονή δερμάτινη σόλα από δέρμα κατσίκας, όπως στα παπούτσια χορού, ή μπορεί να είναι μια τριπλή σόλα από δέρμα αγελάδας, όπως σε αρκετά αντρικά υποδήματα.

Πως φροντίζουμε μια δερμάτινη σόλα;

Τι θα χρειαστούμε:

ΒΗΜΑ 1 – Αφαιρέστε την βρωμιά

Αφαιρέστε πρώτα την βρωμιά από την επιφάνεια την δερμάτινης σόλας. Χρησιμοποιείστε μια βούρτσα για αυτόν τον σκοπό. Τρίψτε απαλά το δέρμα. Μπορείτε, επίσης, να χρησιμοποιήσετε ένα υγρό πανί για να αφαιρέσετε πιο έντονη βρωμιά.

ΒΗΜΑ 2 – Ενυδάτωση

Εφαρμόστε το Sole Guard με ένα στεγνό βαμβακερό πανί.

Πόσο συχνά να χρησιμοποιείτε το Sole Guard;

Κάθε 3 μήνες.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε το Sole Guard;

Ακόμα και οι πιο ανθεκτικές δερμάτινες σόλες, που προέρχονται από δέρμα αγελάδας, με επεξεργασία ανθεκτικότητας (μαύρισμα) για περισσότερο από 6 μήνες, χρειάζονται ενίσχυση των ινών τους.  Για να αποφευχθεί η πρόωρη φθορά, καθώς και για προστατευτούν από το νερό, το αλάτι, κλπ.

Πώς πρέπει να χρησιμοποιείτε το Sole Guard;

Αφού εφαρμόσετε το προϊόν, αφήστε το να στεγνώσει μια ώρα. Αν χρειαστεί κάντε και δεύτερη εφαρμογή. Φροντίστε να αφαιρέσετε τυχόν περίσσεια προϊόντος που δεν έχει εισχωρήσει στο δέρμα. Μετά την δεύτερη εφαρμογή, αφήστε τις σόλες να στεγνώσουν για 6 ώρες.

ΒΗΜΑ 3 – Ενίσχυση

Απλώστε το Graisse Saphir Medaille d’Or με βαμβακερό πανί.

Πόσο συχνά να χρησιμοποιείτε το Graisse Saphir Medaille d’Or;

Κάθε 15 μέρες.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε το
Graisse Saphir Medaille d’Or;

Ενισχύει την σόλα και την προστατεύει από το νερό. Το νερό μπορεί να δημιουργήσει κακώσεις, ρωγμές και σάπισμα στην δερμάτινη σόλα.

Δερμάτινη Σόλα - Οδηγός Φροντίδας

Αν βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο Δερμάτινη Σόλα – Οδηγός Φροντίδας, μπορείτε να το κοινοποιήσετε.

Αν εκτός από παπούτσια με δερμάτινες σόλες έχετε και παπούτσια αθλητικά – sneakers, μπορείτε να δείτε το άρθρο Πώς να καθαρίσω αθλητικά παπούτσια και sneakers.

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *