Shoe Care

Λαδερό Δέρμα – Οδηγίες Περιποίησης

Αν έχετε παπούτσια ή μπουφάν από λαδερό δέρμα (oiled leather), αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να τα περιποιηθείτε σωστά, ώστε να έχουν καλύτερη εμφάνιση και μακροζωία.

Τι είναι το λαδερό δέρμα;

Αρχικά, ας δούμε τι είναι το δέρμα για το οποίο θα μιλήσουμε. Το λαδερό δέρμα είναι ένα υλικό που έχει υποστεί έντονη θρεπτική επεξεργασία, με αποτέλεσμα να έχει περιεκτικότητα σε λάδι πάνω από 15% του βάρους του. Έτσι, το λαδερό δέρμα είναι ένα από τα ανθεκτικότερα δέρματα.

Οδηγίες Φροντίδας Λαδερού Δέρματος

Τι θα χρειαστούμε:

ΒΗΜΑ 1 – Προετοιμασία

Αφαιρέστε τα κορδόνια, αν υπάρχουν, και τοποθετήστε τα ξύλινα καλαπόδια στα παπούτσια.

 

ΒΗΜΑ 2 – Βούρτσισμα

Αρχικά, αφαιρέστε τυχόν επιφανειακές βρομιές καθώς και σκόνη. Χρησιμοποιήστε μια βούρτσα και τρίψτε απαλά το δέρμα. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις πτυχές και στην περιοχή γύρο από την σόλα.

ΒΗΜΑ 3 – Καθάρισμα

Για να καθαρίσετε το λαδερό δέρμα, χρησιμοποιήστε το RENOMAT .  

Εφαρμόστε το RENOMAT με ένα βαμβακερό πανί. Προσέξτε να αλλάξετε το σημείο του πανιού όταν λερωθεί.

Γιατι να χρησιμοποιήσω RENOMAT;

  1. Για να αφαιρέσετε όλη την βρομιά και τους λεκέδες, καθώς και την συσσώρευση κεριού.
  2. Για να καθαρίσετε σε βάθος τους πόρους του δέρματος.
  3. Για να αφαιρέσετε τις σιλικόνες και τις ρητίνες που χρησιμοποιούνται συχνά στην σύνθεση διαφόρων ειδών φροντίδας δέρματος.
  4. Βοηθάει το δέρμα να αναπνεύσει, καθώς και να υποδεχτεί την κρέμα περιποίησης. Ανοίγει τους πόρους τους δέρματος για να διεισδύσει η κρέμα ή το λίπος και να θρέψει το δέρμα σε βάθος.

Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε το RΕΝΟΜΑΤ για καινούρια παπούτσια ή για παπούτσια που δεν είναι βρώμικα.

ΒΗΜΑ 4 – Περιποίηση παπουτσιών

Εφαρμόστε την OILED LEATHER CREAM, ειδικά σχεδιασμένη για να ενισχύει και να δίνει μεγάλη διάρκεια ζωής στα παπούτσια από λαδερά δέρματα. Μπορείτε για ευκολία να εφαρμόσετε την κρέμα με βούρτσα πινελάκι.

Γιατι να χρησιμοποιήσω OILED LEATHER CREAM;

Χάρη στην υψηλή της συγκέντρωση σε φυσικό λάδι Neatsfoot, ενυδατώνει σε βάθος και θρέφει, ενώ παράλληλα επαναχρωματίζει και προστατεύει.

Πώς να χρησιμοποιήσω την OILED LEATHER CREAM;

Ξεκινήστε απλώνοντας την κρέμα στα πλαϊνά των παπουτσιών και στις ραφές για να μεγιστοποιήσετε το σφράγισμα. Χρησιμοποιήστε μια κίνηση εμπρός – πίσω. Ταυτόχρονα, πιέστε ελαφρά και δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις πτυχές. Θυμηθείτε να εφαρμόσετε την κρέμα περιμετρικά γύρο από την σόλα του παπουτσιού. Το βουρτσάκι πινέλο θα σας βοηθήσει ακριβώς σε αυτή την περιοχή του παπουτσιού.

Το αποτέλεσμα θα σας ικανοποιήσει πλήρως!

Αν σας ενδιαφέρει να βρείτε οδηγίες βαθύ καθαρισμού για δέρματα καστόρ, διαβάστε το άρθρο “Οδηγός Βαθύ Καθαρισμού για Καστόρι”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *