Shoe Care

Ξεραμένα κεριά και σπασμένα να τα πετάξω;

Ξεραμένα κεριά και σπασμένα να τα πετάξω;

Ξεραμένα κεριά και σπασμένα να τα πετάξω; Αν είστε λάτρεις των παπουτσιών, ίσως έχετε επενδύσει κι εσείς σε κεριά και βερνίκια για να φροντίζετε την εμφάνιση των αγαπημένων παπουτσιών σας.  Ίσως παρατηρήσατε οι ευγενικοί σύμμαχοι λάμψης και φροντίδας να έχουν στεγνώσει με την πάροδο του χρόνου, ή ακόμα χειρότερα να έχουν σπάσει. Και τώρα έρχεται η ώρα που αναρωτιέστε: ¨”Να τα πετάξω; Μήπως έχουν χαλάσει και θα κάνουν κακό στο δέρμα των παπουτσιών μου; Μα έχουν ακόμα πολύ προϊόν, κρίμα να πάει χαμένο.”

Αν συμβαίνει και σε εσάς κάτι παρόμοιο, με ξεραμένα κεριά και σπασμένα μην ανησυχείτε. Η ξήρανση, οι ρωγμές ή το σπάσιμο των κεριών και των βερνικιών οφείλεται στην εξάτμιση των διαλυτών. 

Τι κάνουν οι επαγγελματίες

Πολλές φορές, εμείς οι επαγγελματίες τσαγκάρηδες και υποδηματοποιοί, αφήνουμε το βερνίκι να στεγνώσει για κάποιο χρονικό διάστημα. Επειδή, καθώς εξατμίζονται οι διαλύτες δημιουργούν υψηλότερη συγκέντρωση κεριού. Αυτό μας βοηθάει να επιτύχουμε υψηλότερη λάμψη πιο γρήγορα.

Εάν προτιμάτε τα βερνίκια σας με την αρχική υφή, όπως ακριβώς όταν τα ανοίξατε για πρώτη φορά, μπορείτε εύκολα να διορθώσετε τα αποξηραμένα βερνίκια με το μαλακτικό κεριών Wax Softener Médaille D’Or. Το Wax Softener είναι ένα 100% φυτικό προϊόν. Παράγεται μόνο από φυσικά συστατικά που θα σας βοηθήσουν να ξαναζωντανέψετε το ξεραμένο βερνίκι.

Το φαινόμενο της ξήρανσης

Είναι φυσιολογικό με την πάροδο του χρόνου να εξατμίζονται οι διαλύτες στο βερνίκι (πχ στο Pate de Luxe ή στο Mirror Gloss). Αυτό μπορεί να προκαλέσει την αλλαγή της υφής του βερνικιού. Μπορεί ακόμη και να προκαλέσει ρωγμές στην επιφάνεια. Αν συμβαίνει αυτό, σίγουρα το κερί σας δεν είναι για πέταμα. Οι στιλβωτικές και θρεπτικές ιδιότητες του βερνικιού δεν επηρεάζονται, καθώς όλα τα πολύτιμα συστατικά του παραμένουν. Το μόνο που αλλάζει  είναι η υφή. Εδώ μας βοηθάει το φυτικό Wax Softener.

Με αυτό το προϊόν μπορείτε να αντικαταστήσετε τον εξατμισμένο διαλύτη. Με έναν ή δύο ψεκασμούς στον δοχείο, θα διαπιστώσετε ότι το βερνίκι απορροφά αμέσως το Wax Softener και επιστρέφει στην αρχική του υφή.

wax-softener-75ml-saphir-medaille-dor

wax-softener-75ml-saphir-medaille-dor

Άλλες χρήσεις

Χρησιμοποιήστε το Wax Softener για να καθαρίσετε τις βούρτσες εφαρμογής και στίλβωσης και να αφαιρέσετε την αποξηραμένη κρέμα χωρίς να χρησιμοποιήσετε τοξικούς διαλύτες που βλάπτουν την υγεία σας και ενδέχεται να βλάψουν τη βούρτσα.

Είναι επίσης δυνατόν να εφαρμόσετε το μαλακτικό κεριού Wax Softener στο βαμβακερό πανί που θα χρησιμοποιήσετε για την στίλβωση, χωρίς να ψεκάσετε απευθείας το κερί.

Έτσι μπορείτε να έχετε πιο απαλό βερνίκι για τα πρώτα στρώματα, που θα σας βοηθήσουν να γεμίσετε τους πόρους του δέρματος γρηγορότερα. Και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε το ξερό κερί από το δοχείο, για τα τελευταία στρώματα, για να φέρετε την λάμψη πιο γρήγορα. Για περισσότερες οδηγίες λάμψης του παπουτσιού, διαβάστε τον Οδηγό Λάμψης Παπουτσιού.

Αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένα πλεονέκτημα για να επιτύχετε μια υψηλή λάμψη με τα προϊόντα saphir.

Οι πληροφορίες που αναφέραμε σε αυτό το άρθρο είναι επαληθευμένες για προϊόντα saphir. Ελπίζουμε να σας δώσουμε μια μικρή ιδέα για τα κεριά και τα βερνίκια σας. Αν έχετε απορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected] ή στο Instagram: vibram_sole_factor_volos

πηγή:saphir.com/

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *