Shoe Care

Οδηγός Βαθύ Καθαρισμού για Καστόρι

kastor papoutsia antrika meta apo vathi katharismo

Πώς να καθαρίσω τα καστόρινα ή τα σουέτ παπούτσια μου; Πριν απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα, πάμε να δούμε την φιλοσοφία που κρύβεται πίσω από τον σωστό καθαρισμό. Για να καθαρίσουμε κάτι σωστά, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε το υλικό που θα καθαρίσουμε. Έτσι θα μπορούμε να αναγνωρίσουμε τα κατάλληλα προϊόντα καθαρισμού. Τι είναι, λοιπόν,το καστόρινο δέρμα;

Το καστόρι είναι ένα πιο μαλακό δέρμα, προέρχεται από την κάτω πλευρά του δέρματος των ζώων και έχει χαρακτηριστική υφή. Διακρίνεται για την απαλότητα, την λεπτότητα και την ευλυγισία του. Χρησιμοποιείτε σε ρούχα, αξεσουάρ αλλά και παπούτσια.

Όσον αφορά τα υποδήματα, το προτιμούν όσοι έχουν ανομοιομορφίες στα δάχτυλά τους (κότσι) καθώς παίρνει εύκολα το σχήμα του ποδιού. Ωστόσο, είναι ένα δέρμα που μπορεί να απορροφήσει γρήγορα λεκέδες και για αυτό χρειάζεται αυξημένη φροντίδα. Η διαδικασία καθαρισμού του καστόρινου δέρματος δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση όσο του λείου δέρματος, για αυτό δώστε προσοχή στον παρακάτω οδηγό, και τα καστόρινα παπούτσια σας θα ζουν περισσότερο.

Πώς να καθαρίσω τα καστόρινα ή τα σουέτ παπούτσια μου;

Τι θα χρειαστούμε:

Βήμα 1

Αφαιρέστε τα κορδόνια

 

Βήμα 2

Βούρτσισμα

Αρχικά αφαιρέστε τυχόν σημάδια επιφανείας ή ακαθαρσίες χρησιμοποιώντας το MINI SUEDE & NUBUCK BRASS BRUSH με λαβή ξύλου bubinga. Τρίψτε απαλά το σουέτ, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην περίπτωση που υπάρχει κάποιο κολλώδες υπόλειμμα στην επιφάνεια. Μην βουρτσίζετε υπερβολικά το ίδιο σημείο για να μην φθείρετε την εύθραυστη επιφάνεια του σουέτ, ιδιαίτερα το nubuck.

Βήμα 3

Καθαρισμός

Ρίξτε λίγη ποσότητα  SUEDE & NUBUCK CLEANER σε ένα μικρό ποτήρι ή φλιτζάνι.

Πάρτε λίγο SUEDE & NUBUCK CLEANER με τη βούρτσα (από φυσικά μεταξωτά μαλλιά για να αποφύγετε τυχόν ζημιές) και αρχίστε να τρίβετε πάνω από μια λεκάνη. Τρίψτε προς μια κατεύθυνση, όπως είναι το πέλος (χνούδι).

Ξεπλύνετε τη βούρτσα για να βγάλτε τη βρωμιά. Επαναλάβετε όσο χρειαστεί.

Αφήστε το να στεγνώσει φυσικά, μακριά από τον ήλιο ή από άμεση θερμότητα.

 

 

Σημείωση

Καθαρίστε με τον ίδιο τρόπο και τα δύο παπούτσια (ή οποιαδήποτε δερμάτινα είδη). Αλλιώς, μπορεί να έχουν διαφορετικές αποχρώσεις μεταξύ τους.

 

Βήμα 4

Γόμα GOMMADIM (δεν είναι πάντα απαραίτητο)

 

Σας συστήνουμε να κάνετε αυτό το βήμα αφού χρησιμοποιήσετε το SUEDE AND NUBUCK CLEANER (Βήμα 3) γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις τα βρώμικα σημεία αφαιρούνται από αυτό το ειδικό καθαριστικό.

Χρησιμοποιήστε απαλά τη γόμα GOMMADIN μόνο στα βρώμικα σημάδια. 

 

Βήμα 5

Φυσική βούρτσα κρεπ

Μετά τον καθαρισμό, μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε το NATURAL CREPE BRUSH .

Βουρτσίστε απαλά με την NATURAL CREPE BRUSH για να αποκαταστήσετε τη φυσική αίσθηση του δέρματος. Χρησιμοποιείτε πάντα μια κίνηση «εμπρός-πίσω» και το σουέτ θα είναι τόσο καλό όσο καινούργιο. Η φυσική κρέπ έχει το μοναδικό χαρακτηριστικό ότι είναι φυσικά κολλώδης, επιτρέποντας την ανύψωση μικρών σωματιδίων από το καστόρι, ενώ αποκαθιστά το πέλος (χνούδι).

 

Βήμα 6

Επαναχρωματισμός και ενυδάτωση

Ψεκάστε το σουέτ RENOVATEUR σε όλα τα παπούτσια.

Πώς πρέπει να εφαρμοστεί το RENOVATEUR ;

Καλύψτε την περιοχή εξωτερικά που δεν θέλετε να βαφτεί (π.χ τις σόλες περιμετρικά) και γεμίστε επίσης τα παπούτσια σας με εφημερίδα για να προστατεύσετε την επένδυση από το έγχρωμο σπρέι.

Κρατήστε σε απόσταση περίπου 25 cm από το παπούτσι και ψεκάστε ομοιόμορφα την επιφάνεια με το RENOVATEUR . Αφήστε να στεγνώσει για 10 λεπτά.

ΓΙΑΤΙ πρέπει να χρησιμοποιηθεί το Suede RENOVATEUR ;

Καθαρίζει, αναζωογονεί το χρώμα, τρέφει με φυσικό αμύγδαλο και αδιάβροχο. Η αποκλειστική φόρμουλα φυσικού φυτικού ελαίου του RENOVATEUR θα είναι σε θέση να αποκαταστήσει την αρχική απαλότητα του σουέτ και του nubuck.

Βήμα 7

Στεγανοποίηση

Η σύνθεση νέας γενιάς με βάση ρητίνη, βοηθάει στην μεγαλύτερη προστασία από το νερό, το λίπος και τη βρωμιά.

Θα πρέπει να εφαρμόσετε το SUPER INVULNER για να προστατεύσετε τα παπούτσια από λεκέδες ή φθορές.

ΔΟΚΙΜΗ ΑΠΟΔΟΣΗΣ:

Για να είστε πεπεισμένοι για την αποτελεσματικότητα του SUPER INVULNER, εφαρμόστε το σε δερμάτινα είδη. Αφήστε να στεγνώσει, στη συνέχεια ρίξτε λίγο νερό στην επιφάνεια και θα δείτε ότι το νερό δεν μπορεί να διεισδύσει. Δοκιμάστε το ίδιο τεστ σε προϊόντα που δεν έχουν ψεκαστεί με SUPER INVULNER. Θα δείτε ότι το δέρμα θα βραχεί σχεδόν αμέσως.

Το SUPER INVULNER όχι μόνο προστατεύει από το νερό αλλά και από το χιόνι, τους ρύπους ή τους λεκέδες. Να θυμάστε πάντα να προστατεύετε τα νέα δερμάτινα είδη σας.

Δες επίσης: Οδηγός Βαθύ Καθαρισμού σε Λείο Δέρμα

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *