Vibram

Η ιστορία της Vibram

Η ιστορία της Vibram

Η ιστορία της Vibram

Πατέρας της Vibram ο  Vitale Bramani, Ιταλός επιχειρηματίας, ορειβάτης και οδηγός βουνού. Το 1935, ο Bramani χάνει έξι φίλους ορειβάτες σε μια τραγωδία στις Άλπεις. Τα ανεπαρκή υποδήματα που είχαν οδήγησε τον Bramani στην κατασκευή μιας σόλας με εξαιρετική πρόσφυση σε μικτές επιφάνειες. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία βουλκανισμένου καουτσούκ, αναπτύσσει το σχέδιο Carrarmato. Σύντομα θα είναι διάσημο. Ακόμα και σήμερα παραμένει ένα από τα πιο χρησιμοποιημένα πέλματα για ορειβάτες.

Με την βοήθεια του Pirelli, ο Bramani κατοχυρώνει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας την εφεύρεσή του και λανσάρει την πρώτη σόλα Vibram.

Η Vibram και το Κ2

Η Vibram αποδεικνύει την αξιοπιστία της το 1954 όταν μια ομάδα Ιταλών ορειβατών, εξοπλισμένων με ειδικές μπότες Dolomite με σόλες Vibram, κατακτά το K2, το δεύτερο ψηλότερο και πιο δυσπρόσιτο βουνό στον κόσμο. Το γεγονός σηματοδοτεί το ντεμπούτο της εξειδίκευσης των παπουτσιών χρησιμοποιώντας διαφορετικά μοντέλα για κάθε σκέλος της αποστολής. Η Vibram σχεδίασε τρεις διαφορετικούς τύπους σολών: “Hercules” για τα πρώτα βήματα, “Roccia” για μεσαίο υψόμετρο και “Montagna” για χρήση πάνω από 7600 μέτρα.

Η ιστορία της Vibram συνεχίζεται

Η Vibram παραμένει ακόμα κορυφαία εταιρία σε ποιότητα και ποικιλία σολών. Το 2007 δημιούργησε το Τεχνολογικό Κέντρο Vibram ως σύμβολο δέσμευσης στην ερευνά και την καινοτομία.

Σήμερα οι σόλες Vibram χρησιμοποιούνται από 1000 και πλέον κατασκευαστές υποδημάτων και μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες κάθε είδους παπουτσιού.

Το Vibram είναι γνωστή για την πρωτοπορία της κίνησης χωρίς παπούτσια με τη σειρά παπουτσιών Vibram FiveFingers, τα οποία μιμούνται την εμφάνιση και τους μηχανισμούς του ξυπόλυτου βαδίσματος.

Διάβασε επίσης: Vibram Sole Factor τι είναι;
                             Γιατί να επιλέξω Vibram;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *