Vibram

Το μποτάκι μου είναι μια χαρά, αλλά χάλασαν οι σόλες. Να το πετάξω;

Χάλασαν οι σόλες να το πετάξω
Χάλασαν οι σόλες, να το πετάξω; Αυτή είναι η πιο συχνή ερώτηση

Ας απαντήσουμε γρήγορα γρήγορα και με σιγουριά από την αρχή: Όχι! Να μην το πετάξεις.

«Τα πήρα πολύ ακριβά (τα μποτάκια για κυνήγι) και τα αποθήκευσα, να τα έχω για πιο καλά. Όταν πήγα να τα χρησιμοποιήσω οι σόλες μου έμειναν στο χέρι. Είναι για πέταμα;»

Ακόμα και αν τα πήρες ακριβά, πρέπει να γνωρίζεις ότι οι σόλες είναι σαν τα λάστιχα του αυτοκινήτου. Έχουν ημερομηνία λήξης. Σε αυτή την περίπτωση ακόμα και αν κολλήσεις τις σόλες δεν θα είναι αξιόπιστα τα παπούτσια σου. Όμως, μην σκεφτείς σε καμία περίπτωση να τα πετάξεις. Θα τα δώσεις σε ένα πιστοποιημένο κατάστημα και θα βάλεις καινούριες σόλες. Προσοχή! Οι σόλες που θα επιλέξεις πρέπει να είναι κατάλληλες για το έδαφος που κινείσαι συνήθως.

«Μόλις πήρα τα άρβυλα και σε λίγα μόνο κυνήγια έσπασαν οι σόλες.»

Και σε αυτή την περίπτωση η ερώτηση είναι: Χάλασαν οι σόλες, να το πετάξω; Και πάλι όχι!

Αυτό μπορεί να συμβεί κυρίως όταν αγοράζετε μποτάκια σε προσφορά. Εντάξει, όλοι κυνηγάμε τις προσφορές. Απλά στα παπούτσια συμβαίνει αρκετές φορές να βγαίνουν σε προσφορά πιο παλιά μοντέλα, ή παπούτσια που έχουν μείνει καιρό σε στοκ στο κατάστημα ή έχουν κακές συνθήκες συντήρησης. Όλα αυτά είναι πρόβλημα για την υγεία της σόλας, ακόμα και αν είναι η κορυφαία σόλα, όπως Vibram.

Τι να προσέξεις πριν αγοράσεις μποτάκια από προσφορά

Πριν αγοράσεις το μποτάκι σου ψάξε να βρεις ένα κατάστημα που ειδικεύεται στην αλλαγή σόλας. Δείξε το μποτάκι που σκέφτεσαι να αγοράσεις και ρώτα τι επιλογές υπάρχουν αν χρειαστεί να αλλάξεις σόλα και πόσο θα κοστίσει.

Μεγάλη έκπτωση

Αν η έκπτωση για την αγορά του παπουτσιού είναι μεγαλύτερη από το κόστος αλλαγής σόλας, εννοείται πως σε συμφέρει να το πάρεις.

Αν η το ποσό της έκπτωσης είναι ίδιο με το ποσό για την αλλαγή σόλας, (δηλαδή αν το μποτάκι που είναι σε προσφορά, έχει μείον 50 ευρώ από την αρχική τιμή και η αλλαγή της σόλας κοστίζει 50 ευρώ), πάλι σε συμφέρει να το πάρεις. Πρώτον, γιατί δεν ξέρεις αν έχει όντως πρόβλημα, και δεύτερον, δεν ξέρεις πόσο θα σου κρατήσει. Αν σου κρατήσει για παράδειγμα μια σεζόν, πάλι κερδισμένος θα είσαι. Άλλωστε, η σόλα που θα βάλεις μετά, θα κοιτάξεις να είναι μιας αξιόπιστης εταιρίας και το εργαστήριο που θα σου την τοποθετήσει να είναι πιστοποιημένο. Έτσι το παπούτσι σου θα το αναβαθμίσεις.

Μικρή έκπτωση

Αν η έκπτωση είναι πολύ μικρή, πάλι υπάρχουν δύο ενδεχόμενα. Πρώτο, το παπούτσι είναι πολύ αξιόπιστο και για αυτό δεν μπορεί να βγει σε μεγάλη έκπτωση. Και δεύτερο ενδεχόμενο, να είναι παλιό και να μην γίνεται και αξιόλογη έκπτωση,(αυτό πρέπει να το αποφύγεις). Για να δεις πώς θα αποφασίσεις σε αυτή την περίπτωση, σκέψου αν το κατάστημα (φυσικό ή ιντερνετικό, δεν έχει σημασία), είναι αξιόπιστο. Αν έχεις πάρει κι άλλα παπούτσια, εσύ ή οι φίλοι σου, σε προσφορά από εκεί και βγήκαν καλά, τότε εμπιστεύσου το ξανά.

Κάτι άλλο που μπορείς να κάνεις είναι να δεις το μοντέλο που παπουτσιού και αν κυκλοφορεί γενικά στην αγορά. Αν για παράδειγμα βρήκες σε προσφορά ένα ζευγάρι Meindl, αλλά το συγκεκριμένο μοντέλο, η εταιρία δεν το βγάζει εδώ και τρία χρόνια, θα καταλάβεις ότι είναι σε στοκ.

«Τα μποτάκια μου τα έχω χρόνια, τα φροντίζω και τα λιπαίνω και είναι μια χαρά το δέρμα τους, όμως η σόλα έχει φαγωθεί»

Αρκετοί δεν γνωρίζουν ότι οι σόλες από κάθε παπούτσι μπορούν να αλλάξουν. Και σε αυτή την περίπτωση λοιπόν, μην πετάξεις τα μποτάκια σου. Μπορείς να επιλέξεις σόλες ίδιες ή και καλύτερες από αυτές που έχει το μποτάκι ήδη.

Τι να κάνεις αν είσαι μακριά από ένα πιστοποιημένο-εξουσιοδοτημένο κατάστημα.

Αν είσαι έμπειρος κυνηγός, αν έχεις δηλαδή λιώσει στους κυνηγότοπους πολλές σόλες, τότε από εμπειρία και μόνο θα γνωρίζεις ότι η καλύτερη επιλογή για σόλα είναι η Vibram.

Το εργαστήριό μας (Vibram Sole Factor Volos) είναι στο κέντρο της Ελλάδας και μπορεί να εξυπηρετήσει κάθε περιοχή.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με εμάς δες εδώ.

Για δείγματα της δουλειάς μας δες εδώ.

Για επικοινωνία και για αποστολή των παπουτσιών σου δες εδώ.

Διάβασε ακόμα:  Το πιο οικονομικό μποτάκι για κυνήγι

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *