Vibram

Πότε να αλλάξω σόλα στα παπούτσια μου;

Πότε να αλλάξω σόλα στα παπούτσια μου;

Πότε να αλλάξω σόλα στα παπούτσια μου; Αν αυτό είναι ένα ερώτημα που σκέφτεσαι, διάβασε το παρακάτω άρθρο.

Αν νιώθεις πόνο στα πόδια ή μυϊκή κόπωση αυτό είναι ένα σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά με τα παπούτσια σου. Και τώρα αρχίζεις να αναρωτιέσαι:
  • Πόσο καιρό τα έχω;
  • Πόσα χιλιόμετρα έκανα μαζί τους;
  • Πόσα χρήματα χρειάζομαι για να τα αντικαταστήσω;

Εδώ μπορείς να βοηθηθείς αρκετά.
Καταρχήν, όταν μιλάμε για παπούτσια αναφερόμαστε κυρίως στις σόλες των παπουτσιών. Κι αυτό, γιατί οι σόλες στηρίζουν ολόκληρο των κορμό μας, απορροφούν κραδασμούς και βοηθούν στην σωστή ισορροπία του σώματος. Απαντώντας λοιπόν στο ερώτημα, πότε να αλλάξω σόλα στα παπούτσια μου, ας δούμε τις βασικές παραμέτρους.

1. Πόσο καιρό τα έχεις;

Είναι καλό να γνωρίζεις πως οι σόλες των παπουτσιών, όπως και τα λάστιχα του αυτοκινήτου έχουν διάρκεια ζωής. Επομένως, ακόμα κι αν έχεις αγοράσει πρόσφατα τα παπούτσια σου, ίσως οι σόλες τους έχουν καιρό που δημιουργήθηκαν. Επίσης, μπορεί τα παπούτσια να είναι σε στοκ, να είναι σε βιτρίνα ή εκτεθειμένα σε ήλιο ή σε χώρο με υγρασία . Οι κακές συνθήκες αποθήκευσης κάνουν τις σόλες να ξεραίνονται και να ραγίζουν ή να σπάνε. Ακόμα, οι ξερές σόλες μπορεί να γλιστράνε, να γίνονται πολύ συμπαγείς ή να ξεκολλάνε.

Αν δεις κάτι από τα παραπάνω, χρειάζεται απλά να αλλάξεις τις σόλες των παπουτσιών σου και όχι να αγοράσεις καινούρια παπούτσια από την αρχή.

2.Πόσα χιλιόμετρα έκανα μαζί τους;

Σε φυσιολογικές συνθήκες, μια σόλα μπορεί να καλύψει απόσταση 500 – 800 χιλιομέτρων.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν τα χιλιόμετρα της σόλας.

✓ Αρχικά το βάρος σου. Αν είσαι βαρύς τότε χρειάζεται να αλλάζεις τις σόλες σου στα 500 χιλιόμετρα ή και νωρίτερα.

✓ Αν έχεις δυνατό πάτημα. Αν όταν τρέχεις ακούγεται αρκετά το πάτημα σου, τότε ίσως χρειάζεσαι πιο γρήγορα αλλαγή στις σόλες σου (500 χιλιόμετρα ή λιγότερο).

✓ Αν έχεις «στραβό» πάτημα (Υποπρηνισμό η Υπερπρηνισμό) με αποτέλεσμα κάποια σημεία της σόλας να τρίβονται περισσότερο, τότε πάλι χρειάζεσαι πιο συχνές αλλαγές στις σόλες (500 χιλιόμετρα ή λιγότερο).

✓ Τέλος, το έδαφος που τρέχεις. Αν είναι τραχύ, μη ομαλό, έχει ανηφόρες-κατηφόρες, ακόμα κι αν είναι δρόμος χρειάζεσαι πιο σύντομα να αλλάξεις σόλες.

Σε περίπτωση που δεν συμβαίνει σε εσένα κάτι από τα παραπάνω, μπορείς να διατηρείς τις σόλες σου για περισσότερα χιλιόμετρα (700 και άνω χιλιόμετρα).

Ⓘ Tip. Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να ελέγχεις την κατάστασή σου ακούγοντας το σώμα σου. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να καταλάβεις πότε πρέπει να αλλάξεις τις δικές σου σόλες.

3. Πόσα χρήματα χρειάζομαι για να τα αντικαταστήσω;

Αφού όπως είπαμε παραπάνω, το πρόβλημα δεν είναι τα παπούτσια, αλλά οι σόλες των παπουτσιών, μην αγχώνεσαι υπερβολικά για το κόστος. Μπορείς να αλλάξεις μόνο τις σόλες σου!

Μερικοί αναρωτιέστε πόσο συμφέρουσα και αποτελεσματική είναι μια τέτοια κίνηση. Και με το δίκιο σας, αφού η αλλαγή σόλας είναι μια διαδικασία που απαιτεί τεχνογνωσία και εξειδίκευση.

Η καλύτερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε αρχικά, είναι να διαλέξετε την πιο ποιοτική σόλα. Η Vibram είναι η πιο γνωστή εταιρία σε σόλες για εξειδικευμένες χρήσεις, την επιλέγουν πάνω από 1000 κατασκευαστές παπουτσιών, οι σόλες της έχουν πιστοποιήσεις και περνούν συνεχείς ελέγχους για αντοχή, πρόσφυση, αντιολισθητικότητα, ποιότητα υλικού, διάρκεια στον χρόνο.

Που να βάλω Vibram;

Τώρα γεννάται ένα νέο ερώτημα. Ποιος έχει την τεχνογνωσία για την αλλαγή σόλας Vibram; Η Vibram έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο συνεργατών για να εξασφαλίσει την σωστή τοποθέτηση των προϊόντων της. Εμπιστευτείτε τα εξουσιοδοτημένα καταστήματα της Vibram για να είστε σίγουροι για την σωστή διαδικασία αλλαγής σόλας στα παπούτσια σας.

Έτσι τα χρήματα σας θα αποκτήσουν μεγαλύτερη αξία!

Βρείτε εξουσιοδοτημένο κατάστημα Vibram εδώ.

Διάβασε επίσης: Γιατί να επιλέξω Vibram;

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *