Shoe Repairs, Vibram

Το πιο οικονομικό μποτάκι για κυνήγι

Το πιο οικονομικό μποτάκι για κυνήγιω

Το πιο οικονομικό μποτάκι για κυνήγι.

Όπως όλοι, έτσι και ο κυνηγός ψάχνει την καλύτερη σχέση μεταξύ ποιότητας και τιμής. Και είναι πολύ λογικό, καθώς ολόκληρος ο εξοπλισμός για ένα ασφαλές κυνήγι δεν είναι μια φθηνή υπόθεση.

“Θέλω καλό και φθηνό μποτάκι”

Τις πιο πολλές φορές, δυστυχώς, αυτά τα δύο δεν πάνε μαζί. Τι μπορείς να κάνεις;

Σκέψη 1η

Αρχικά προσδιόρισε σε τι έδαφος θα φορέσεις κυρίως το μποτάκι σου. Θα είναι βραχώδες ; Θα έχει λάσπες και νερά; Θα έχει χιόνια;  Αυτά θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις τις μεγαλύτερες ανάγκες σου και να διαλέξεις το κατάλληλο παπούτσι για κυνήγι. Να θυμάσαι ότι χρειάζεσαι προστασία για το πόδι σου, άρα θέλεις παπούτσια με κάποιο ύψος. Επίσης, χρειάζεσαι μεμβράνη προστασίας από υγρασία, κρύο, βροχή και κυρίως χρειάζεσαι μια σόλα κατάλληλη για το έδαφος που θα βρίσκεσαι. Αν έχεις μια σόλα καλή στο χώμα, αλλά γλιστράει στην πέτρα, καλύπτει αυτό την ανάγκη σου για ασφάλεια στο κυνήγι; Η ιστορία έχει δείξει ότι την καλύτερη σχέση ποιότητας και τιμής την έχουν οι σόλες Vibram.  Ακόμα και αν σου φαίνεται πιο ακριβό αρχικά, έχει πολύ καλύτερη απόδοση και διάρκεια ζωής.

Σκέψη 2η

Σκέψου τις δικές σου προτιμήσεις. Θέλεις ευρύχωρα παπούτσια ή στενά; Μήπως πρήζονται τα πόδια σου; Ίσως τότε χρειαστείς ένα πιο άνετο μποτάκι. Μήπως είσαι μεγαλόσωμος και πιο βαρύς; Ίσως μια πολύ μαλακή και εύκαμπτη σόλα να μην σε βοηθήσει. Σκέψου αν έχεις πόνους στα πόδια, τότε τα βαριά και άκαμπτα άρβυλα δεν είναι η λύση για σένα.

Σκέψη 3η

Σύγκρινε θετικά και αρνητικά με παπούτσια που είχες μέχρι τώρα. Αυτό θα σε βοηθήσει να καταλάβεις τι σου ταίριαξε και τι όχι. Επομένως, την επόμενη φορά θα ξέρεις τι σε βολεύει σε ένα μποτάκι και θα ψάχνεις στοχευμένα.

Σκέψη 4η

Ρώτησε τους ειδικούς. Μην διστάσεις να κάνεις ερωτήσεις σε ανθρώπους που ασχολούνται επαγγελματικά με παπούτσια κυνηγού. Ακόμα και αν σκέφτεσαι ότι θα προσπαθήσουν να σου πουλήσουν ένα προϊόν, σίγουρα ρωτώντας θα μάθεις κάτι που δεν ήξερες μέχρι τώρα.

Σκέψη 5η

Πρόσεξε από που θα προμηθευτείς το μποτάκι σου. Αν πάρεις το μποτάκι σου από ένα φυσικό κατάστημα ή ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, στις μέρες μας δεν έχει και τόση σημασία για την ποιότητα του παπουτσιού. Την ίδια προσοχή πρέπει να δείξεις και στα δύο, καθώς και τα δύο μπορεί να φανούν μη αξιόπιστα για εσένα, είτε επειδή το προϊόν βρίσκεται καιρό σε στοκ είτε επειδή βρίσκεται σε λάθος συνθήκες αποθήκευσης (πχ το βλέπει ο ήλιος, είναι σε χώρο με υγρασία). Σε τέτοιες περιπτώσεις ακόμα και αν το παπούτσι σου είναι ακριβό ή είναι αξιόπιστης μάρκας ή έχει σόλες Vibram μπορεί να σου χαλάσει γρήγορα. Το πιο σύνηθες είναι να πολυμεριστεί μετά από λίγο η σόλα του. Σε μια τέτοια περίπτωση μην το πετάξεις, απλά άλλαξε σόλες.

Σκέψη 6η

Οι γνώμη των φίλων πάντα μετράει. Δικτυώσου με άλλους κυνηγούς με περισσότερη εμπειρία. Σίγουρα θα έχουν αλλάξει περισσότερα μποτάκια από εσένα και θα έχουν κάνει κι εκείνοι την έρευνά τους.

Το πιο οικονομικό μποτάκι για κυνήγι

Το πιο οικονομικό μποτάκι για κυνήγι

 

Πρόταση

Αυτό που σου προτείνουμε εμείς, αφού σκεφτείς τα παραπάνω, είναι να αγοράσεις ένα μποτάκι που καλύπτει στον μεγαλύτερο βαθμό τις ανάγκες σου. Σκέψου μακροπρόθεσμα. Διάλεξε ένα μποτάκι από υλικά που δεν χαλάνε, δεν φθείρονται εύκολα (όπως δέρμα σε όλα τα σημεία, καλή αδιαβροχοποιητική μεμβράνη και σόλες Vibram). Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα όχι μόνο να σου κρατήσει περισσότερα χρόνια, αλλά να μπορείς με πολύ μικρότερο κόστος να το επιδιορθώσεις. Δηλαδή, το μποτάκι θα το αγοράσεις μια φορά και μετά απλά θα το αναγομώνεις, δηλαδή θα του αλλάζεις την σόλα. Με αυτό τον τρόπο το μποτάκι θα σου βγει μια εξαιρετικά οικονομική λύση, συνδυάζοντας τέλεια την ποιότητα!

Ο σοφός λαός μας λέει: «Ότι δίνεις παίρνεις» , «η φθήνια τρώει τον παρά» και «η τέχνη θέλει μάστορα…»

Συμπέρασμα

Σαν συμπέρασμα λοιπόν, σκέψου σοβαρά τι μποτάκια θα αγοράσεις για την ασφάλειά σου στο κυνήγι. Και όταν έρθει η ώρα της επιδιόρθωσης, αλλαγής σόλας, εμπιστεύσου μόνο ένα εξουσιοδοτημένο κατάστημα Vibram Sole Factor. Είναι άρτια εκπαιδευμένο να σε κατατοπίσει στις νέες σόλες σύμφωνα με τις δικές σου ανάγκες, έχει άμεση συνεργασία με τον Ιταλικό οίκο Vibram με αποτέλεσμα φρέσκιες σόλες και όχι σε στοκ, είναι το μόνο κατάστημα που έχει τις τελευταίας τεχνολογίας σόλες, ο μάστορας του, έχει εκπαιδευτεί από την Vibram για την τοποθέτηση κάθε σόλας ξεχωριστά.

Διάβασε: Το μποτάκι μου είναι μια χαρά, αλλά χάλασαν οι σόλες. Να το πετάξω;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *